Колір в інтер’єрі кімнати

Щоб створити потрібну атмосферу в приміщенні, чи то будинок, офіс чи кафе, необхідно правильно поводитися з кольором, використовуючи його можливості повністю.

З чого почати

Перш ніж перейти безпосередньо до вибору майбутньої гами кольорів, ознайомтеся із загальними принципами підбору кольору.

  1. Вибираючи холодну або теплу гаму, віддайте перевагу одному кольору як основному, а інші використовуйте для акценту.
  2. Якщо у вас довга і вузька кімната, використовуйте темніші тони на торцевих стінах. Це створить ілюзію ширини.
  3. Прості малюнки, приглушені тони візуально полегшують інтер’єр, складні візерунки та яскраві фарби роблять його складнішим.
  4. Щоб маленька кімната виглядала більше, вибирайте світлі кольори та меблі в тон.
  5. Світла стеля привертає увагу, а темна змушує очі відволіктися, повертаючи їх на рівень стін, меблів та аксесуарів.
  6. Світло серйозно впливає на сприйняття кольору. Денне світло і флуоресцентна лампа дає більше синього або зеленого відтінку. Лампи розжарювання дають червоний відтінок і змушують кольори виглядати тепліше. Обов’язково подивіться, як виглядає вибраний для інтер’єру колір при денному та штучному світлі.
  7. Місце використання кольору в межах того самого приміщення може по-різному впливати на загальне сприйняття. Наприклад, червоний на стелі буде важким і дратівливим, на стінах – енергійним та привабливим, а на підлозі – сміливим.

Враховуючи ці прості поради, ви зможете створити привабливий та затишний простір.

Якщо ви цікавитесь якісними меблями, то в інтернет-магазині Kram-UA представлений широкий вибір як вже готових моделей м’яких меблів так і під замовлення по ціні виробника. Основною перевагою магазину Kram-UA є те, що він являється магазином від виробника. Тому ви отримуєте високу якість товару по ціні виробника без додаткових нарахувань посередників. Детальніше за посиланням https://kram-ua.com.ua/.

63e91a77e1d54.jpeg

Як правильно поєднувати кольори

Вдало підібрати кольори для інтер’єру допоможе теорія півтонів, озвучена ще в XIX столітті, і коло кольорів, що складається з трьох основних кольорів (синього, червоного та жовтого), та їх відтінків.

Існує 3 основні принципи поєднання кольорів.

  1. Однотонний. Інтер’єр оформляється в одному кольорі з додаванням його відтінків. Можна додати інші кольори, але щоб вони не привертали увагу: оформити кімнату в зеленій гамі з додаванням пісочного або білого.
  2. Гармонійний. Використовуйте відтінки, розташовані на колі по сусідству. Вони найкраще поєднуються, наприклад, рожевий гармонійно виглядає з фіолетовим, а зелений – з кольором морської хвилі тощо.
  3. Контрастний. Поціновувачам яскравого та оригінального дизайну сподобається використовувати кольори, розташовані на протилежних кінцях кола: червоний та зелений, салатовий та рожевий, жовтий та бузковий.

Є ще два популярні підходи при виборі колірної гами для інтер’єру. Перший передбачає фарбування стінок у нейтральні відтінки, а для вибору меблів – використання яскравих тонів. Згідно з другим, у меблях переважають спокійні фарби, а на стінах робляться яскраві акценти.

Створіть правильний настрій за допомогою кольору

Підбираючи колір, можна не тільки візуально розширити простір і створити потрібний ефект, а й вплинути на настрій людини. Для збудження апетиту на кухні чудовий вибір – червоний. А ось людям із підвищеним тиском варто уникати темно-червоних відтінків.